FANDOM


Ngapak Wiki kuwe Ensiklopedia Basa Banyumasan sing ditulis, disusun tur bisa disunting/edit pembaca kabeh termasuk Rika, dadi Ngapak Wiki kuwe kasil karya gotong royong kabeh pembaca / penganggo. Ngapak Wiki kuwe diawasi tur didukung dening Yayasan Wikimedia, yayasan kiye kuwe lembaga Nirlaba. Istimewane, Ngapak Wiki bisa di isi informasi sing biasa dimuat nang kabeh media termasuk Buku, Majalah, Koran lan liya-liyane, dadi isine bisa aktual banget.

Wong sing pertama molai nggawe proyek Wikia kiye jenenge Craig Palmer.

Logo Ngapak Wiki Lan WikiaSunting

WikiaLogo

Logo Wikia

Wiki-wordmark

Logo Ngapak Wiki

SekilasSunting

Karakteristik-karakteristik utama nang proyek Ngapak Wiki:

Disiapna kanggo dadi Ensiklopedia primer kanggo edisi wiki Basa Banyumasan, sing bisa diobah utawa diowahi (id: diedit) sapa baen (kecuali pengguna sing diblok karo pengecualian nang halaman sing dilindungi) Sebagai isi bebas, sing nganggo Copyleft Lisénsi Dokuméntasi Bébas GNU

Lisensi isi bebasSunting

Kabeh tulisan sing disumbangna nang Ngapak Wiki kuwe statuse dadi Isi Bebas tur dilindungi Lisénsi Dokuméntasi Bébas GNU, artine bisa bebas dimanfaataken, uga bebas diobah (arti positif), bebas dikopi (disalin), uga bisa disebaraken sesuai batesan Lisénsi Dokuméntasi Bébas GNU.

Gudang data sing bisa di updateSunting

Kabeh sing pengin nganggo Isi Bebas Ngapak Wiki, kapan baen bisa ngunduh artikel sing nganggo versi paling anyar nang gudang data Astamiwa:Ekspor halaman kanggo tujuan bebas ning menuhi syarat LDBG.

Lokasi-lokasi kaya Wikinfo, wordiq, thefreedictionary.com, 4reference karo nationmaster wis dienggo kanggo ngaca utawa nggarpu isi situs Wikia.

Bisa diobah sapa baenSunting

Isi Wikia kuwe bisa dicipta kabeh penggunane. Pengunjung nang Wikia uga bisa ngobah artikel, kiye akeh sing ngelakoni. Kaca-kaca/halaman berobah terus, dadi angel nggolet artikel sing wis bener-bener rampung utawa utuh. Kuwe sing marakna Wikia biasa ngalami 'masalah' sing unik, deleng Wikia:Kenangapa Wikia kuwe ora hebat banget, ning nang Wikia kiye uga wis disiapna sistim 'penyembuhan dhewek' kanggo ngadepi tantangan sing kaya kuwe, deleng Wikia:Balasan kanggo penolakan umum.

PerusakanSunting

Salah siji masalah utama nang Wikia yakuwe 'perusakan' utawa vandalisme: ora bertanggungjawab. Akeh kedaden kaya kiye merga kurang paham aturan-aturan sing berlaku nang Wikia, contone: Anjuran nganggo Kothak Wedhi ndisit sedurunge bener-bener paham tata cara nyunting/editing.

"Peran Pengurus dadi penting banget kanggo mbenerna kerusakan-kerusakan artikel uga kanggo mblokir penggguna-pengguna sing ora bertanggungjawab (vandal).

Perangkat kerasSunting

Server-server Wikimedia di Tampa

Wikia dijalanna nganggo perangkat lunak MediaWiki nganggo server-server duwene Yayasan Wikimedia.

Perincian server miturut lokasine yakuwe: 500 3rd St, Suite 405 San Francisco, CA 94107.

PangurusSunting

  • Craig Palmer (CEO)
  • Bob Huseby (Wakil Presiden Senior)
  • Sara Wood (Wakil Presiden Senior sekang Produk)
  • Mike Schwartz (Wakil Presiden Senior Teknik dan Operasi)
  • Jennifer Betka (Wakil Presiden Senior Pemasaran)
  • Bud Austin (Kepala Bagian Keuangan)

Penanam ModalSunting

  1. Amazon.com Inc.
  2. Bessemer Venture Partners
  3. Institutional Venture Partners

Penyokong ModalSunting

  • Marc Andreessen
  • Ron Conway
  • Reed Hastings
  • Joichi Ito
  • Mitch Kapor
  • Josh Kopelman
  • Omidyar Network
  • Gil Penchina

Deleng uga Pranala jabaSunting